top of page

CURSUS NIELS HULSINK
23/11/2023

COMBINING TMJ, SDB & MYOFUNCTIONAL DISORDERS

Myobrace, de wereldleider op gebied van myofunctionele therapie. MRC seminaries leren u het Myofunctionele evaluatie systeem dat ademhaling en myofunctionele problemen identificeert die de gezichtsgroei beperken en malocclusie veroorzaken. 

 

Op 23 november 2023 zal Niels Hulsink een cursus geven over myofunctionele therapie.

Banner KWEC.jpg
Banner Basiscursus OMFT.jpg

Basiscursus OMFT
Logopedie en Tandheelkunde

Oromyofunctionele therapie (OMFT) kan de orthodontische behandeltijd verkorten en terugval (relaps) voorkomen. In deze cursus wordt aandacht besteed aan veelvoorkomende vormen van afwijkend mondgedrag in relatie tot orthodontische afwijkingen en de behandeling daarvan door de logopedist. Behalve de logopedische theorie en de praktische opdrachten komt ook de tandheelkunde aan bod om vakkundig te kunnen overleggen

Banner Basiscursus OMFT-verdiepingscursus.jpg

Verdiepingscursus
OMFT-1 – Oromyofunctionele therapie

Voor de ‘Verdiepingscursus OMFT-1’ is de ‘Basiscursus OMFT’ een vereiste. Het is belangrijk dat de logopedist na de Basiscursus ervaring heeft opgedaan met de meettechnieken en het OMFT-protocol. De verdiepingscursus gaat letterlijk de verdieping in bij het meten en interpreteren van metingen, de behandeling en het werken met de trainers. Verder is er veel aandacht voor casuïstiek: wat doet u bij welk mondbeeld, welke metingen moet u verrichten en waarom?

Banner Basiscursus OMFT-agenda.jpg

Verdiepingscursus
OMFT-1 – Oromyofunctionele therapie

Vind alle cursussen via onderstaande knop.

Veel leerplezier !

bottom of page